Hvad er Ødsted Festival 

Frivillighed og fælleskab

Som gæst på Ødsted Festival, skal du hjælpe til med én praktisk opgave under afholdesen. Vi mener at ØF23 er for os alle, og derfor må vi løfte i flok - allesammen

Samtidigt giver tjanserne en samhørighed og følelse af, at være med til at skabe VORES festival. For musik og festival er noget vi deler med hinanden. 

Musikere i vækstlaget

Musikken og kunstnerne bag, har altid været et centralt element for Ødsted Festival. Målet er hvert år at finde de sprødeste og fedeste kunstnere i vækstlaget, der skal sætte et musikalsk præg på vores gæster. Alle ved hvor fedt det er at vise vennerne en ny kunstner, det her er det samme, bare i kæmpe skala.

Bæredygtighed 

Det sådan lidt et paraplybegreb. Men for Ødsted Festival betyder det, at vi bygger alle vores settings i genbrug/skraldet træ, kører økologisk bar og mad, affaldssorterer, og alle mulige andre skøre sjove og kreative løsninger. Vi håber på at kunne gøre ØF til en CO2-neutral festival. Måske allerede i år.

Drømmen om Ødsted Festival blev født tilbage i sommeren 2020, hvor en gruppe gymnasie venner besluttede sig for at skabe deres egen kreative fælleskab, der skulle ende ud i en musikfestival. 

Den festival vi skaber i år, er allerede farvet af mange gode erfaringer og oplevelser. Vi har skrottet mange ting, for altid at prøve nyt af, men vi har bibeholdt konceptet om, at der er fælles morgenmad og frokost. Det er oven i købet med i billetprisen. 


Siden har projektet vokset hvert år, med endnu federe energi, størrer scener, federe kunstnere og ikke mindst endnu flere skønne gæster. Vi tjener ingen penge på det her projekt, men gør det udelukkende fordi, vi synes det er det fedeste i verden. Vi fandt nemlig ud af, at med godt fælleskab, fælles oplevelser og fælles fadølsanlæg, kan stort set alting lykkeds. 


Ødsted festival er en forening bestående af 11 bestyrrelses medlemmer og 5 sjak-medlemmer. Hvert år, tilbringer vi ca. 1 måned sammen, hvor vi som et højskole ophold på steorider, får samlet en fantastisk trup, skabt rammerne for en episk festival, afholdt, festet og pakket hele molevitten sammen igen, for at kunne planlægge endnu et års fest og farver. 

Tjek vores dokumentar ud for at komme lidt tættere på hvem vi er