MUSIKPROGRAM 2024

Ødsted Festival

AYSAY

AySay lyder som det nye Norden. Et Norden, der ikke længere kan løbe fra sin mangfoldighed og kulturelle rigdom. Et oprør fyldt med håb, lyd, sang og musik. Her synges på dansk, tyrkisk og kurdisk i en anatolsk psykedelisk fest.

Forsangeren Luna Ersahin er født ind i et liv med to kulturer som afsæt. Med en dansk mor og en kurdisk far fra Tyrkiet, hviler i hendes stemme en fortælling om helheden i de to halvdele. Med Aske Døssing Bendixen på analog og digital percussion, og Carl West Hosbond på guitar, er AySays pop-arrangementer moderne folkemusik i form og fortælling


ELSKED

En ny fascination for elektronisk musik har fundet sit fodfæste i Danmark. Elsked går forrest i feltet for denne bevægelse med deres medrivende debut-EP, Piratradio. Titelsangen på Piratradio handler eksempelvis om at fjerne sine livserfaringer og åbne op for en nyfødt bevidsthed. På flere måder kredser EP’en om at gentænke sig selv, ligesom musikken er en forfriskende fornyelse af den elektroniske genre herhjemme. Elskeds lydunivers er fuld af kontraster. Produktionerne drives intenst frem af pumpende klubrytmer, sydende percussion og synthesizere, der lyder både 90’er-nostalgiske og som en fjern fremtid på én gang. Den dybe sangstemme og kirkelige korarrangementer giver en grandios effekt, der støtter lyrikkens temaer om kærlighed og kunsten at give slip. 

Ødsted Festival
Ødsted Festival

APHACA

Rumle Hueg Kærså, Bertram Ask Plauborg, Bertil Engberg Nielsen og Noah Elias Rasmussen mødte hinanden på Det Frie Gymnasium på Nørrebro i København. Den alternative skoles demokratiske og kreative DNA forplantede sig og slog rod i de fire venner, der først og fremmest havde musikken til fælles – musik der ville og skulle ud.


Deres lyd er umiddelbar, nostalgisk og tidløs, men lige her og nu, funderet i en naturlig nysgerrighed for det enkelte instrument. Teksterne er lige så direkte, som de er billedlige, og trækker på nerven i ungdommen, om man er blomster- eller mælkebøttebarn.


PRADANØIA

Nattens slør omfavner en dunkel undergrundsklub, hvor neonlyset maler skiftende billeder på væggene. Elektroniske rytmer fylder luften og varmen kan mærkes fra dansende kroppe, der bevæger sig i takt med basens endeløse puls. Sådan føles 

øjeblikket, når du træder ind i PRADANØIA's forførende lydunivers, hvor UK Garage, techno og pop smelter sammen med skandinavisk melankoli. Musikken favner et bredt spænd af følelser udtrykt gennem konfronterende lyrik og pulserende lydlandskaber, der konstant bevæger sig mellem eufori og dysfori. 

Ødsted Festival